Sponsorin mainos

Ritajärven luonnonsuojelualue, Sastamala

Please Kirjaudu sisään tai Rekisteröidypitääksesi viestistä.
Tarina

Viimevuosina jo tutuksi tullut Ritajärven luonnonsuojelualue Sastamalassa on loistavimpia päiväretkikohteita koirien kanssa. Alueesta keksin pääasiassa vain positiivista sanottavaa, nimittäin tämä on niitä harvoja alueita joita todella pidetään kunnossa ja tätä paikkaa rakennetaan paremmaksi aina kun huomataan puutteita tai virheitä, rikkonaisia paikkoja teknisesti ei oikeastaan ole ja jos on niin se on korjattu hetkessä kun vain tieto välittyy asianomaisille. Eränkävijänä koirankanssa en bongannut pitkospuissakaan naulojapystyssä, enkä rakenteita jotka voisi rikkoa tassujen anturat, pitkospuut toki ovat rakennettu pienillä väleillä paikkapaikoin eikä tiiviisti kiinni toisissaan, mutta koirat pärjäsivät erinomaisesti ja jos meni vaikeaksi niin käveli pitkospuiden vierellä.

Pisteitä alue sai ehdottomasti kuivista polttopuista, oli sekapuuta joka oikeastaan on hyväkin asia mielestäni, nimittäin mänty syttyy hyvin mutta palaa vain hetken kun koivu taas palaa pitkään mutta syttyy hitaammin, myös pihlajaa löytyi puukasasta ja se antoi vahvistuksen, että alueen omaa puustoa käytetään selkeästi tähän ja tällä alueella ei siis pihtailla rahojen suhteen.

Ainoa miinus jota voisin sanoa on ihmisten käyttäytyminen ja ainiainen roskaaminen. Jos viet roskia luontoon niin ole ystävällinen ja tuo ne pois, nimittäin vaikka kuinka yrittäisit sulloa ne johonkin jemmaan niin linnut sekä muut pienet kuin suuretkin eläimet levittävät ne ympäri luontoa ja pahimmillaan voi saada tiesmitä pöpöjä, viiltoja tai muovia mahalaukkuun ja elää tuskaisen elämän sinun roskiesi takia joita et viitsinyt viedä pois alueelta jota muut pitävät kauniina ja viihtyisänä. En toki halua yleistää, mutta toivon että edellinen koskettaisi sitä yksittäistä roskaajaa ja hän ymmärtäisi tehdä elämäänsä muutoksen, uskon että me koiralliset ollaan niitä fiksuja jotka ymmärtävät luontoa.

1

Molle liivi

Pyrin esittelemään tarinoissani aina hieman välineistöä joita käytän, en toki mainitse mistä ostin ja mitä maksoi koska en ole markkinoimassa mitään tiettyä, sitten jos minulle lähetetään jotakin voin siitä erikseen esitelmöidä jos koen sen hyväksi, muutoin lahjoitan hiljaisuudessaan eteenpäin (En heitä roskiin).

Siispä, tässä tapauksessa on Mollevyö johonka voin lisäillä erilaisia kantolaukkuja, tämä mollevyö on ollut aivan huikea ja käytössä nyt toista kertaa. Tähän lisäsin juomapullolle pidikkeen, kalastuslaukun sekä dronelle oman laukun joka näkyykin tuossa kuvassa. Mollevyö tukee selkää ja keventää repussa kannettavaa taakkaa ja tätä myöten hartiat saavat levätä ja verikiertää päässä paremmin ilman tukkivia ja puuduttavia kantimia. Molle vyö tulee varmasti matkaamaan erilaisilla kokoonpanoilla muissakin tarinoissani. Mollevyö on helppo pitää vyötäröllä tai mahanpäällä kuten kuvassa pidän ja täten voin ottaa repun pois ja tarvittava välineistö pysyy mukanani. Kesällä mukana tulee liikkumaan myös mollereisilaukku.

2

Matka läpi kauniin suon

Ritajärvellä on upeaa kivikomaisemaa kuin myös suoalueita, alue on monipuolinen ja upeasti rakennettu. Meidän reitti kulki suonläpi pienelle niemekkeelle

3

Olli the Novascotiannoutaja

Seurassamme oli Ida ja hänen koiransa novascotiannoutaja Olli. Hänen luonteensa on utelias ja hieman ehkä tosissaan ottava, nimittäin vähän kaikelle pitää haukkua ja räyhätä, vaikka persoona onkin erittäin lempeä, niin joskus vain liikkuvat ja uhkaavat lehdet järvessä liikkuessaan saattavat järkyttää tämän söpön karvaturrin mielen ja tottakai niille pitää sanoa kova sana.

4

5

6

7

Nuotiota

Nuotiota oli helppo rakennella, kuivilla puilla sen sai syttymään muutamassa minuutissa täyteenliekkiin ja hiillostakin sai ripeästi.

8

9

Koirani Onni

Oma koirani Sekarotuinen Onni on läheisyydenkipeä, se rakastaa olla vieressä ja touhuissa mukana, mutta myös ymmärtää milloinka pysytellä sivulla ja milloinka olla vieressä rapsutettavana. Onnia opetti isosiskonsa Hanna joka menehtyi viimekesänä ja Onni on joutunut tsemppaamaan ja ottamaan Hannan 8 vuotta kestäneen roolin meidän kahdenhengen laumassa, enään ei ole Italian Susikoira Hannaa suojelemassa ja opettamassa. Onni piti huolta herkkuluustaan ensimäisen kerran ja ei luovuttanut vaan piti pintansa, eikä voisi sanoa ettenkö olisi ollut ylpeä kun tämä pieni leppoisa otus otti jo toisen askeleen itsevarmuuteen.

10

11

Ida & Taiteelliset kuvat

Ida halusi siluettikuvia, eikä oma Samsungin komppisjärkkäri ihan taipunut niillä asetuksillaan yyberhienoihin suorituksiin, myöskään se että akku oli miltein finaalissa auttanut yhtään asiaa, myös myöhemmin muistin että eihän niitä kuvia näin otettukkaan vaan asettaen valo kohtisuoraa linssiin ja itse kuvattava hieman vierelle, näinpä olisin voinut ottaa kuvat kyykyssä ja tulos olisi ollut varmana parempi.

12

13

14

Halsterin käyttöä

Halsteri on mahtavimpia ruokavälineitä milteinkä mihinkä vain mitä tekeekin sitten heti makkarakepin jälkeen. Halsteri on kaiketi alunperin kalaa varten, mutta mikään ei estä pihvien, makkaroiden tai minkä vain lisäämistä siihen kuten tässä kuvassa lihapiirakoiden sekä nakkien, ai et ole kokeillut nuotiolihiksiä? No hitto, kokeileppa ihmeessä ja muista lämmitellä siten että kuori on hieman rapeahkoa ja saa vähän mustua paikkapaikoin, muista tehdä myös ainakin puukonlevyinen viilto kylkeen jotta lämpeää myös sisältä ja kun valmis niin voit avata lihistä lisää ja lisäillä vaikka mitä sinne.

15

16

17

Niin, olihan se dronekin

Nii i, olihan se Dronekin tosiaan mukana. En ihan vielä osaa käyttää tätä mallia joka on omiaan reissaamiseen ja 4k kamera eikä painoakaan ole akun kanssa kuin 350g ja ohjauksen voi suorittaa käsimerkein, puhelimella tai puhelimella & kaukosäätimellä. Tällä kertaa käytössä oli puhelin ja wifi yhteys, enkä uskaltanut kovinkaan suruttomasti sillä rallatella ensikertalaisena. Myös droneen ajattelin parannuksia eli filttereitä / suotimia joilla saisi optimoitua tuon valoituksen ilman asetuksien suurempia säätelyitä, minä kun tykkään automaattisista asioista...

18

19

Reissun loppu!

Hei kiitos kun luit ja katselit kuvia. Julkaisen tälläisiä tarinoita nyt 2019 vuoden kesältä varmaan sinne talveen saakka sitä mukaan kun jaksan kameraa kantaa mukana. Pyrin tekemään esittelyitä varusteista niin ihmisillä kuin koirilla, sekä reissupaikoista ihmisen kuin koiran silmin ja kumpaakin ajatellen.

Vastaa