Sponsorin mainos

Isojärvi, Kalalahti. Kuhmoinen

Please Kirjaudu sisään tai Rekisteröidypitääksesi viestistä.
Tarina

30.5.2019 samalla seurueella lähdimme Kuhmoisiin Isojärven kansallispuistoon eli tuohon majavien asuttamaan ympäristöön katselemaan maisemia. Kohteena oli alueella upea ja uudistettu Kalalahden laavu josta kaverini muutamaankin otteeseen mainitsi ja nyt tuli siellä käytyä. Päätimme myös, että tänä kesänä kierrämme koko Isojärven kansallispuiston ja tutkimme joka kolkan, myös kun tuolta Kalalahdesta saa veneitä käyttöön tosin Heretystä kaiketi vuokrata täytyy mutta veneet löytyvät Kalalahdesta ja sieltä siis tarkoitus käydä myös eräällä saarella jossa on laavu myös! Ps. Muille saarille ei kaiketi ole asiaa, varsinkaan pesimäaikana jotenka annetaan linnuille rauha 🙂

1

2,2km ja uimaan

Kun pääsimme helppokulkuisen reitin jälkeen itse kohteeseen niin löysimme sieltä tosiaan vuokraveneet, uudistetun huussin sekä kanootille nosto/laskupaikan sekä myös alatasanteella oli näppärä nuotiopaikka aivan tuon rannan vierellä. Jäimme siihen hetkeksi istuskelemaan ja heittämään koirille keppiä eli uittamaan koiria kunnes lähdimme etsimään laavua joka olikin ihan miltein vieressä, mutta ei niin vieressä että sinne olisi nähnyt tuosta nuotiopaikalta.

2

3

4

5

Maisemointia

Laavun edustalla oli kivaa kivikkoa johonka oli mukava mennä tähyilemään ihan jopa seisaalteen ellei peräti istumaankin. Edessä häämötti oikeasti useita saaria, vain pikkuriikkisen oikeasta reunasta pilkisti manner ja tämäkin selvisi kun katselin b-barkin karttaa jota muutes suosittelen lämpöisesti kaikille koirailijoille!

6

Uudistettu laavu

Viimevuonna eli 2018 kesällä tehtiin päiväreissu Isojärvelle muutaman FB:n Tampereen koirat ryhmän jäsenen kanssa ja tuolloin eräs pariskunta osasi kertoa, että tämä paikka saa aikas mojovan rahoituksen paikan uudistamiseksi ja ihmisiähän tuolla kävi useita satoja tuhansia vuodessa, että eipä siis ihme tämän laavun suhteen, oli nimittäin aivan uusi pöytineen kaikkineen.

7

8

Sitten eväät pöydälle, eiku?!

Ystäväni koira Olli oli heti pöydällä valmiudessa kun puhuttiin eväiden laittamisesta pöydälle, ihan näin niinkö tapojen mukaisesti ekana pöydälle saapunut saa parhaat palat, vaan Ollipa laitettiin puuhun hihnalla kiinni, koska noutajan vatsa on loputon ja se kyllä olisi syönyt meidän muidenkin eväät mielellään :D

9

Onni ottaa lepisti

Vanhan siskomummunsa opettama Onni otti rennosti myös siinä vaiheessa kun eväitä tehdään. Hanna siis edesmennyt koirani opetti Onnille tapoja ja näytti että kun aika on levätä niin levätään koska ikinä ei voi tietää koska jälleen liikutaan ja näinpä nuorukainen etsi mukavan aurinkoisen maisemapaikan leposijakseen.

10

Pois pöydältä mars! :D

Kyllä se vaan on kurjaa kun ei ikinä pääse herkkujen ympäröimäksi :D

11

12

Samalla paikalla

Onnihan ei liialti tuolta paikaltaan liikkunut ellei sitten ruokaa ollut tarjolla. mutta kyllä vaan täytyi olla tarkkana kun ihmisiä tuli kokoajan laavulle. Peräti 10 ihmistä nähtiin. Laavulla oli kaksi Saksalaista poikaa jotka katosivat yhtäkkiä kun muita ihmisiä alkoi tulemaan rinkkojensa kanssa, tosin kaikki kävivät pyörähtämässä ja pettyivät telttapaikkojen suhteen, oli nimittäin kaukana ryteikössä ja sepelipohjaisia, niinpä saatiin sitten olla keskenämme kunnes Saksalaiset saapuivat takaisin juuri kun siivosimme jälkiämme.

13

14

15

RUAKAA!

Siinähän sitä on kaikenlaista. Oli hyvä saha, hyvä kirves ja kuivaa puuta yllinkyllin. Käytettiin mitä tarvittiin hiillokseen ja äkkiäkös sekin syntyi. Oli makoisaa :)

16

Takas autolle

Autolta laavulle on matkaa 2,2km ja takasin olisi ollut 2,3km pientä kiertoreittiä joka oli maisemiltaan mainio, nimittäin majavien rakennelmia näkyi tällä pohjoisellakin puolella kansallispuistoa. Kävimme myös merkkaamattomalla polulla jossa kartassa näkyi pieni lampi ja se lampi oli maaginen koska oli samalla korkeudella kuin maakin, harmiksi vain kuvilla tuota maagisuutta ei saanut kuvattua ja näinpä jätin kuvat laittamatta.

Tälläinen reissu tällä kertaa! En tiedä koska alan Vblogeja tekemään, droneakaan en ole kantanut viimesimmillä reissuilla ihan jo lintujen pesimistä ajatellen, mutta eiköhän sekin ala repussa ja rinkassa olemaan tulevaisuudessa. Pysykäähän kuulolla, näitä tarinoita tulee kesältä paljon lisää :)

Yksi kommentti "Isojärvi, Kalalahti. Kuhmoinen"

Vastaa