Sponsorin mainos

Haukijärvi – Riuttaskorpi, Kuru

Please Kirjaudu sisään tai Rekisteröidypitääksesi viestistä.
Tarina

Käytiin ystäväni ja hänen koiransa kanssa reippailemassa muutama viikko sitten Riuttaskorven virkistysalueella Haukijärvellä ja tarkemmin vielä Haukikallioilla. Seudulla oli tullut lunta 40cm viikkoa ennen saapumistamme joka oli jännää, nimittäin Tampereen seudulla ei lunta ollut enään juuri missään.

Reissunamme oli tarkoitus tutkia tulevaa viinkoloppua ensimäisen yönylireissun vuoksi, päädyttiin siis odottamaan vielä pari viikkoa ja tässä siis tarinaa tuolta kävelyreissulta kuin yönyli reissulta.

1

Jäinen Haukijärvi

Haukijärvi oli vielä sen verran jäässä, että siinä pystyi kävelemään hukkumatta jäätikköön, silti varovaisesti käveltiin koirien kanssa rantaviivaa pitkin, että jos jää murtuisikin niin pääsisi kävelemään rannalle ilman suurempaa vaaraa.

2

3

Märkiä polkuja

Yhteistä tällä kuvatulla reissulla sekä yönylireissulla oli se, että polut olivat litimärkiä, siispä saappaat olisivat olleet paikkapaikoin kovasana, mutta onneks vaelluskengät pitelivät hyvin vettä ja koiriahan nämä lätäköt innostivat ja oli hauskaa, toinen koirista miltein heitti kyljelteen vaan ehdittiin onneksi ottamaan kiinni pannasta :D

4

Haukikalliot

Tässä ilmakuva dronella napattuna itse kohteesta jossa kävimme tutkimassa.

5

Nuotion fiksailua

Paikka oli talvenjäljiltä satunnaisien vierailijen jälkeen suhteellisen huonossa kunnossa ja näinpä päätettiin että kun tullaan tähän kohteeseen yöksi, niin rakennetaan tuo nuotio uudelleen, sekä korjaillaan hieman penkkien asentoa jota ollaan aijemminkin tehty, mutta rakennusmateriaalit ovat olleet alueen lahonneita puita ja koska metsähallitusta alue ei kiinnosta niin omatoimisia pitää olla että alue edes hieman herää eloon.

6

Puuliiteri

Haukijärvellä olevan Haukikallion nuotiopaikan puujavan vieressä on siisti huussi, mutta sitä ei ole tyhjennetty hetkeen, eikä kyllä vajan saha saati kirveskään ole mistään kotoisin, puut ovat pääosin myös mädäntyneitä, mutta kyllä siellä jokunen koivuklapi oli josta sai nuotion aikaan.

7

Onni tärkeänä tarkasteli maisemia

8

Kaverukset tarkkailivat nuotiolla makkaroita

9

KÄÄÄÄRME, KYYKÄÄRME!

Nynne sitten heräilee. Tämä tapaus ilmeisesti saanut hiukan osumaa ja jäänyt tuohon sitten kuolemaan, vaan olipa meidän toisella reissullakin eläimistöä, miltein samalla kohtaa oli järjettömän iso sammakko. Joka kerta luontoäiti jättää jotakin esiteltäväksi :)

10

Yönyli tai vaikka ali

Elikkäs nyt on siis hypätty tarinassa ja kuvissa jo kaksiviikkoa eteenpäin edellisistä joissa uhosimme rakentavamme tuon nuotion uudelleen ja tässä sitä rakennellaan. Vasemmalla kuvassa saattaa olla tai sitten ei ole Breezeriä eikä minttuviinaa, eikä kauempana kaverini teltalla ole viinaa yhtään tarkemmin rommia ja kolaa = rommikolaa, olemme fiksuja nuoria koiramiehiä kumpikin, ettäs ni!

Kuitenkin, tässä nyt sitä nuotiota rakennetaan uudelleen...

11

12

13

Pieni tauko ja sitten...

Ai, pitiks meidän tehdä vielä jotain? Tuo kädessäni oleva pullo ei ole Breezeriä, tai siis pitelen sitä kun eräs ohikulkeva pyysi että joskos voisin sitä säilyttää kun hän käy tutkimassa onko metsässä jo alkukesästä sieniä ja marjoja, ei kuulemma ollut sieniä eikä marjojakaan, enkä tiedä mihinkä tuo breezeri katosi sillä välin...

14

KEPPI!

Onni löysi itselleen kepin, mieti! Aistit kuten haju ja näkö sekä kuulo parempia kuin ihmisillä ja ymmärtää varmasti luontoa paremmin kuin me kaksjalkaset ja se LÖYSI metsästä itselleen kepin, se siis ihan oikeasti etsi sitä. Oon varma, että edellis reissulla se päätti etsiä juuri tuon kepin tuolta ja varmana oli kiva nakerrella se murusiksi ja auttaa lahottamaan paikkaa keppi kerrallaan ja täten samaistua alueen fiilikseen.

15

Tarppikokeilua

Otin tarpin mukaan ja halusin hieman harjoitella sen kasaamista, tämän tarpin asentelin tuohon tuulensuojaksi nuotiolle koska siinä kävi aikamoinen viima. Tarppi oli loistava ja tuo lämpöä heijastavapinta oli kyllä näppärä.

16

17

Tarppia 2018

Kalareissulla 2018 ensimäisen kerran virittelin tarpin puihin kiinni sateensuojaksi, tämä kuva on siis rajun sadekuuron jälkeen otettu ja tuo tarppi on siksi vinossa että sade piiskasi sieltä suoraan ja tämän tarpin alla saatiin olla sateensuojassa ja tehdä ruokaa kunnes päästiin takaisin kalastelemaan.

18

THE END

Niin, eipä tässä sen ihmeempiä oikeastaan, kerroin reissusta minkä pystyin ja sen kummemmin kuvia en ottanut kun seuraamme tuli myöhemmin muitakin ihmisiä, siis eräs pariskunta joka oli oikein mukavaa porukkaa ja koiraihmisiä myös. Enpä siis napsinut kuvia heidän läsnäollessaan vaan keskityttiin enempi yhdessäoloon ja tulipa tuon seurueen mieskin rakentamaan nuotiopaikan istuimia paremmiksi, oli kuulemma itsekkin suunnitellut nuotion fiksailua :D

Mutta hei, kiitoksia kun luit jälleen ja laittelen kuvia sekä tarinaa kun taas jossakin pyörähdän :)

Yksi kommentti "Haukijärvi – Riuttaskorpi, Kuru"

Vastaa