Riuttaskorpi Kosket 3.5.2018

Ole hyväkirjaudu sisään tai rekisteröidypitääksesi viestistä.
Tarinat

Reissussa ehkä ihanin tyttö mitä tiedän eli Ida ja hänen koiransa Olli. Tottahan toki mukana myös Onni ja Hanna koirat. Reissuun lähdimme ottamaan rennosti ja pääpointti oli ulkona ajanvietto sekä kevätkoskilla vierailu.

1

Kuttulammen keittokatos

Kuttulammen keittokatos on säilynyt hyvin, vaikkakin ottaa huomioon että alue on ylipäätään kuin hylätyn oloinen huonoine pitkospuineen kaikkineen, toki tässäkin on moitteita sen verran että nuotion ritilä on jo niin loppuunpalanut eikä horni vedä yhtään, myöskin katoksen liedet päästävät savun tiilienväleistä ja täten savunmäärä on jo miltein sietämätön. Noin muuten paikka on siisti ja löytyy hyvä huussi, kaivokin on josta join ja hengitän edelleen, sekä puuvaja ja pari telttapaikkaakin.
2

Historiaa

Alueella on hyvin paljon historiaa. Riuttaskorpi on ilmeisemmin ollut tukkimiesten alueita aikoinaan ja näitä väyliä pitkin on uitettu tukkeja ihan Näsijärveen saakka Tampereelle ja vielä sieltä eteenpäin. Alueelta löytynee myös 1800 luvulta saakka historiaa, muunmuassa jonkin Everstin talo ryövättiin ja poltettiin kun hän itse joutui sotaan lähtemään ja tyttäret sekä emäntä muistaakseni kuolivat tuossa palossa, myös talon irtaimistoa löytyy vielä näinä päivinäkin maastosta.
3

Pitkospuut...

Koirallisien suosittelen taluttamaan koirat pitkospuiden ulkopuolelta, koska näissä törröttää nauloja sekä muuta kaikkea, ikävää jos antura napsahtaa naulaan joka on ruosteessa.
4

TÄÄ VESI LIIKKUU! :o

Koirilla oli jännää tutkia mitä kaikkea vedessä vilistää, tämä on siis Pitkäkosken alkupää ja ei kovinkaan kaukana alueen keittokatoksesta.
5

Pentu ei uskaltanut

Onni pentu jäi katselemaan vähän kauemmas, ajatteli varmaan että jonkunhan pitää vartioida jottei tollanen liikkuvavesi jossa ei edes itse polskuttele niin sehän voi liikkua milleen vaan, että vartioidahan sitä pitää, mutta tälleen vähän kauempaa.
6

Marjaisatmaat

Tämä alue heti tässä Pitkäkosken alkupäässä jossa se vielä on joki, niin alueelta itse koskelle on sellainen marjamaa kuin sienimaakin, löytyy ja PALJON! Toki vielä tähän aikaan vuodesta löytyy vanhoja marjoja, mutta aikanaan kyllä poimijoille optimaalinen paikka ;)
7

Puita ehkä kaadettu aikoinaan?

Puut ovat niin ohuita ja käytännössä matalia, että varmaan ollu kaadettu aikoinaan ja toki syytä muistaa, että aluehan on virkistysmetsä eikä suojelualue, täältä löytynee myös metsästäjien aluetta suurelta määrin, toki he eivät ammu näillä kulmilla, mutta ihan vieressä raja silti menee.
8

JONOSSA MARS!

Tässä kuvallinen todiste siitä, että meidän koirat todella kulkevat jonossa polkua pitkin, eivätkä seikkaile muuta kuin luvallisesti ja sillonkin paikoissa joissa itsekkin kävellään aiheuttamatta vahinkoa luonnolle.
9

Kosken alkupää

Kosken alkupäässä menee tälläinen silta, en itse lähtisi nojailemaan lainkaan kaiteisiin jo aijempien muistojen puolesta, että Riuttaskorpi lahoo pystyyn. Silti silta tuntuu olevan vielä riittävän kestävä, mutta paree mennä yksikerrallaan.
10

Nuotipaikka yms.

Tästä pitkäkoskelta löytyy ihan hyvä nuotiopaikka hyvin läheltä koskea, eli sillalta heti vasempaan ja nuotiopaikka on heti siinä. Puuta löytyy kun kävelee polkua vähänmatkaa, myös huussi ja puuvaja.
11

Monihan jättää reissun tuohon kosken alkupäähän, mutta...

Kannattaa kävellä polku loppuun sillan jälkee ja metsätiellä kääntyä vasemmalle ja seuraavassa risteyksessä vasemmalle ja sitten tiirailla vasempaan etsien polkua. Sille polulle astuessa paree laittaa koirat kiinni, sillat ovat kapeita ja kulkevat kosken keskelle pienelle metsäpätkälle jossa on upea ihailla koskea...
12

13

Vähän lepiä auringossa

Otettiin hetki omaa aikaa ja nautittiin auringosta, luonnosta ja rauhasta...
14

Vartaita...

Tällä reissulla oli hyvät eväät, kiitos ideoista Idalle, kun minä harvemmin omaehtoisesti kasviksia osta, mutta syön kyllä mielelläni kaikki ruokaisena :D Toki oli perinteisesti lättyjä kuin kaakaotakin...

Vastaa