Riuttaskorpi Haukijärven keittokatos 8.4.2018

Ole hyväkirjaudu sisään tai rekisteröidypitääksesi viestistä.
Tarinat

Lähdettiin ystäväni Idan, hänen koiransa Olgan ja omieni Onnin sekä Hannan kanssa parintunnin ajatuksenheiton jälkeen kohti Norojärveä eli tuonne Kangasalan suuntaan, siellä en ole koskaan käynyt ja kuulemma laavu löytynee. Kun päästiin perille, niin hiukan kyllä oli lunta, nimittäin koirat joutuivat todella hyppimään kinoksessa ja niinpä päätettiin heittää autot takaisin koiriin, eikun koira takaisin autoihin, eikä kun koirat takaisin autoon! Siitäpä lähti pitkän kiertoajelun varustamana reissu kohti Riuttaskorpea Haukijärvelle Kurun suuntaan, tuo itselleni hyvin läheinen ja rakas paikka.

1

Lunta, polku ja lisää lunta

En tiedä muistinko jo mainita jotakin lumesta, nimittäin tuossa oli noin suunnilleen jalanmitan verran kinosta ja keskellä polku kannatteli, mukavaa myös kun polulla oli hevosenskeidaa ja yritit sitä varoa joko kiertämällä tai hyppäämällä yli niin miltein aina lumi petti ja lähellä oli lentää siihen itseensä :D Kuvassa näkee hyvin pehmeän lumen tamppautuneena jonka alla oli hienoinen jääkerros ja toinen samanmoinen lumikerros sen alla.
2

Hevosenmunkkeja ja keittokatosta

Kuten jo varmaan luitkin, niin matkalla oli hevosenkakkaa jota kutsun veljeskansamme aatoksia mukaillen shaisseksi eli paskaksi. Siinä mieleeni juolahti, että kun esimerkiksi Tampereen koirat kuin Sekarotuset Kunniaan ryhmässä facebookissa tuhistaan näistä koirankakoista ympäri pitäjiä, niin pitäisikö nyt aloittaa protesti hevosenkakkojen suhteen, että josko sinne mettään roskiksia 50m välein ja muovikasseihin siitä lapiolla sitten niin ei jää nekään sitten harmittamaan ketään... (Neroille tiedoksi, EI, ei järjestetä protestia, se oli vitsi) :D Ja sitten pois kakkasta. Kuten kuvassa näkyy, niin päädyimme kävelemään lyhintä reittiä Riuttaskorven keittokatokselle, siis aivan tämä ei ole tupa vaan keittokatos, se on yläparruiltaan aukinainen, ei siis hyvä yösuoja vaikka varmasti siihenkin käyttöön toimiva, mutta ei pidä lämpöä sisällään, sen sijaan suojaa antaa tuulelta kuin tuiskultakin.
3

Keittokatos ulkoa tulosuunnasta

Korjatakseni otsikkoa, niin MEIDÄN tulo suunnasta nähden tämä kuva, toki polkuja menee eripuolilla, mutta tästä suunnasta tiirailtuna kyseinen keittokatos sisältää järjettömän hienon oven. Voisin tollasen oven vaikkapa nyysiä pelkästään koristeeks seinälleni, vaan enpä nyysi niin pääsevät muutkin ihastelemaan :)
4

Keittokatoksella on kiva pieni terassikin. Tuon tikasvermeksen ideaa en varsinaisesti tiedä, sieltä tarkempisilmäinen homaa, että katos on tikkaiden yläosankohilta avonainen, eli onkohan idea se, että tuolta voi huudella emännälle onko ruoka jo valmista? Ken tietää, mutta ken ei voi sanoa, koska ken on nukke, mutta tästä päästääkin siihen, että miksi edes missikisoja pidetään kun laulussa jo sanotaan että ken on heistä kaikkein kaunein?! Mitä kilpailtavaa siinä sitten on, tämä on nyt tässä se kysymys JA takaisin ASIAAN!
5

Keittokatos sisältä

Keittokatoksessa oli hieman siirrelty poikkeavaan järjestykseen pöytiä ja penkkejä. Sinällään ei sitä kukaan kiellä ja ei se väärinkään ole, mutta näytti oudolta kun parinvuoden aikana olen käynyt jo useampaan otteeseen pyörähtämässä. Edellisille voisin sanoa, että olisi kohtuullisen kivaa jos veisitte roskanne pois, mutta eipä mekään niitä lähdetty viemään kun ei lumessa tarpoessa huvita muiden jälkiä siivota, kesällä on jo toinen meininki kun roskapussi löytyy omastatakaakin kun jää pidemmäksi aikaa niin samallahan sitä muiden roskat sitten vie pois.
6

Keittokatos eri perspektiivistä

Muistakaa muutes se, että sääntönä on myös se, ettei koiria oteta sisälle jos siellä on yksikin joka sen kieltää, syytä ei edes tarvita, se on kohteliasta myös kysyä saako liittyä seuraan jos sisällä on jo väkeä, kohteliaisuus ennen kaikkea ja tervehtiminen!
7

Haukijärven sauna

Tämä kohde on hyvin lähellä keittokatosta ja tätä kutsumme leikkisästi saunaksi jo ihan siksi, että se on oikeastikkin sauna. Tämä ei ole siis vapaata riistaa, että laitathan sen löylykauhan takaisin uikkareihisi jäähdyttämään kovempaa hätää pois, nimittäin tämä on vuokrasauna ja varmaan jo ihan siitäkin syystä että se pysyy siistinä ja alueelle saadaan hieman rahaa ylläpitoa varten. Saunavuoroista vastaa tietysti metsähallitus.
8

Saunan ''terassia''

Koirat selkeästi pitivät tästä paikasta kaikista eniten, johtuiko tuosta jäästä ja järvestä vieressä vaiko mistä. Paikka oli kyllä siitä ihmisjaloille nihkeä koska lumi ei kantanut, mutta koirakantoista lunta tästä kohtaa löytyi paikkapaikoin, ehkä riemu repesi kun sai juosta päättömästi eikä tarvinnut hypeksiä hangessa.
9

Saunan laituri

Saunalta löytyi myös laituri, ei ehkä nyt ihan parasta matskua uimiseen, mutta kyllä siitä löylyvedet kantaisi. Niin ja laiturilta nähtynä näkee koko alueen komeudessaan, myöskin vastarannalla on Haukijärven nuotiopaikka joka on itselleni mieluisin paikka tältä alueelta, varsinkin tältä keittokatokselta käveltynä sinne, maisemina on suota, korkeita alueita joista näkee pitkälle, on ryteikköö ja heinikkoo, mutta ennenkaikkea maisemat ovat mitä komeimpia ja kulkee lähellä rantaa. Muistelisin että purojakin menee useampia, mutta pitkospuut ovat järjettömän huonossa kunnossa, toivoisin että metsähallitus panostaisi tähän alueeseen ja laittaisi pian kuntoon, ennen kun joku taittaa nilkkansa pitkospuiden lahotessa jalkojenalta :/ Ps. Koirailijoille, katsokaa että koiranne EIVÄT kävele pitkospuilla, sieltä törröttää naulankantaa jos toistakin, anturan kun lävistää tai tassun yleensäkkin niin jälki voi olla ruosteisesta naulasta pahempi kuin sillä hetkellä, tulehdus voi olla kovakin.
10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Lopuksi vielä haluaisin mainita, että nämä reissut ovat antoisia koirille kuin ihmisillekkin, menkää metsään ja ottakaa aikanne siellä, laittakaa puhelimet äänettömälle ja kuunnelkaa metsää. Riuttaskorvesta löytyy myös PALJON muuta nähtävää kuten Suutarilankoski laavuneen yms. Kannattaa tutustua alueeseen lähemmin ja käydä piipahtamassa, tässä siis itselleni alueen suosikkikohde eli Riuttaskorpi - Haukijärvi - Haukikalliot jossa tuo nuotiopaikka sijaitsee.

Reactions

0
0
0
0
0
0
Olet jo reagoinut tähän viestiin.

Vastaa