Kintulammiin tutustumista 1.4.2018

Ole hyväkirjaudu sisään tai rekisteröidypitääksesi viestistä.
Tarinat

Auto starttasi Annalasta ja nappasin koirani mukaan, sitten ajelin Multisiltaan hakemaan ystävääni ja hänen koiraansa, niinpä starttasi matka Kitulammelle joka myöhemmin selvisi jopa minulle, että se onkin Kintulammi kun yritin etsiä Kitulammentietä navigaattorista pääpunasena muutamaa ärräpäätä päästellen, mutta kintulammentie löytyikin heti 😀

Reissun idea oli käydä vain kävelemässä ja tutustumassa paikkaan. Matka kyseiselle paikalle olikin hyvin lyhyt, alle vartissa oltiinkin jo perillä ja se hieman yllätti, että näin lähellä on näinkin mukavanoloinen pieni metsätaipale laavuineen ja grillipaikkoineen.

1

Kartan tutkimista

Oma reittimme kulki punaiselta nylpyrältä kohti kirkonkiveä josta kierrettiin Kaukaloistenkalliolle ja sieltä takaisin. Matka oli suunnilleen 4km yhteensä, eli eipä nyt liian pitkäksi venähtänyt.
2

Matkantekoa

Sikäli näitä paikkoja talvella käynyt katsomassa, niin pisteet auratuille teille, mutta miinuksia alueen levikkeistä, nimittäin kun auto tulee vastaan joutunee miettimään todella kuka peruuttaa.
3

Parkkipaikoitus

Parkkipaikkoja alueelle on kaksi, mutta kumpikin on hyvin pieni, ensimäinen eli Kintulammin varsinainen parkkipaikka oli ihan täys, sitemmin jatkettiin noin 7kilometriä seuraavalle parkkipaikalle jossa olikin tilaa, mutta parkkipaikka ei todellakaan kookas ollut.
4

Tötsänuotion päällä

Tämä rakennelma varmaankin esittää nuotiokatosta, mutta tasamaantallaajana ensimäisenä tulee mieleen kysymys, että miksi noin korkea? Jos ideana on antaa sateelta suojaa, niin tuosta kyllä sataa vesi suoraa nuotioon jos vähääkään tuulee, rakennelma ehkäpä 4-5metriä korkea, silti pisteet annan tekijöille jotka talkoolla ovat rakentaneet, ei pidä unohtaa että ei nämäkään itsellään ole tuohon syntynyt.
5

Kyltit saivat kovat pisteet!

Alue oli hyvin kyltein ja merkein sekä poluin varustettu, välillä mietittiin että mihinköhän nyt sitä sitten ja 100 pistettä kylteille, niistä oli helppo suunnistaa myös takasin päin kun luki myös paljonko matkaa pääpaikasta seuraavaan paikkaan, näin ollen kyltit olivat hyvin selkeät ja helppolukuiset.
6

Ensimäinen polkuosuus mukavan leveä

Alueelle ensimäinen taipale tältä puolelta oli selkeästi aurattu mönkijällä tai sitten todella hyvin tampattu leveäksi. Oli nimittäin mieluisaa kävellä koirien kanssa! :)
7

Isokivi jossa penkit ihastelua varten

Ensimäinen kohde oli kirkkokivi, en nyt itse niin maisemana pitänyt mutta sieltä vastaan tullut mies oli niin äimänkäkenä että kyllä se varmasti tietyille persoonille uppoaa ja luo kummastelua :)
8

Mönkijäpolkuilua

Mönkijäpolkua mäntymetsässä, polut olivat mieluisan mutkittelevia, näin ne piti yllä mielenkiintoa ja niitä oli mukava kävellä. Suorat polut mäntymetsässä välillä tuntuu turhauttavalta, mutta tässä oli selkeästi onnistuttu hyvin! :)
9

Kaukaloistenkalliolta näkymät

Kaukaloistenkalliolta Kintulammelta näkymät olivat aikas mukavat, toki kesällä varmasti oma mailmansa, mutta näin talvellakin oli komeaa ja varmasti tulen uudelleen!
10

Kaukaloistenkallion laavu

Alueelle on kuuleman mukaan rakennettu neljä nuotiopaikkaa ja neljä laavua, sekä huusseja ja puuvajoja yms. Tämän laavun sijainti oli kyllä hyvä alueen mittakaavassa, toki suoraa sen edestä menee polku, että jos rauhassa haluaisi olla niin parempi suunnata jonnekkin muualle, mutta maisemoinnin puolesta laavu oli juuri hienosti ja pieni rinne vieressä luo varmasti myös tuulensuojaa.
11

Ylämäkeä ja alamäkeä

Polkuja ei onneksi ole tehty menemään kiertäen kaikkia nyppylöitä vaan suoraa nyppylöiden päältä, siitä siis pisteet koska se tuo kävelemiseen intoa ja mielenkiintoa kiivetä kukkuloiden päälle ihastelemaan aluetta.
12

Mäntymetsästä löytyy myös kuusia ja koivuja

Jännä kun aijemmin tasanen mäntymetsä muuttuikin sekametsäksi ja koivut tuntuivat olevan peräti hiukan vanhempiakin kuin männyt...
13

Laajoja ihmisien tekemiä alueita

Tämä alue kulkee sähkölinjojen alta, sinällään hienon näköistä vaikka onkin ihmisien raivaamaa aluetta, kuitenkin mukava piipahtaa myös aukealla välillä metsässä kävelyn jälkeen.
14

15

Reactions

1
1
1
0
0
0
Olet jo reagoinut tähän viestiin.

3 kommenttia “Kintulammiin tutustumista 1.4.2018

    • Pahoittelut siitä, pyrkimys on tarjota kaikille kiva alusta koirajuttujen jakamiseksi mutta silti estää spämmit ja turhat mainoskommentit. Ja Kintulammelle oli alunperin tarkoitus mennä, mutta siellä oli paikkoja niin huonosti ja ideana oli vain tutustua alueeseen, kiertää lenkki koirien kanssa vain. Kyllä varmasti tullaan / tulen käymään vielä alueella uudestaan ja nimenomaan tutustumaan tuohon varsinaiseen Kintulammeen 🙂

Vastaa