Kalareissu Inariin ja Hossaan 10.6-17.6.2018 (osa 2)

Ole hyväkirjaudu sisään tai rekisteröidypitääksesi viestistä.
Tarinat

Pääsimme Inarista pois ja en itse pitänyt sitä erityisen kummosena paikkana. Toki ajaessa maisemat olivat upeita, mutta eipä tuo suoalue ole itselleni koskaan ollut sellainen erityinen. Inarissa ei itikoita ollut koska vähänväliä satoi vettä ja tuuli oli aika voimakas, sen sijaan Hossassa oli itikoita niin paljon, että Onni koiran maha oli aivan punainen, enkä nyt tarkoita että yksi purema sielä sun täällä vaan oli aivan täys, tähän sainkin vinkkejä että jokin hevosille tarkoitettu itikkavoide auttaisi ja jälkikäteen aloeveran jokin tuote.

1

2

3

Leiripaikka oli hyvä!

Leiripaikalla oli mukava olla, oli huussit ja polttopuuta, sekä nuotiopaikka ja pöytä, sekä nätti järvimaisema. Toki tästäkin huomasi, että telttailevat (Ilmaiset) retkeilijät eivät saa alueen hallitsijoilta hirveesti armoa, nimittäin pöydät kuin nuotiopaikat olivat jo lahoamispisteessä. Eikä sitä polttopuutakaan nyt liialti ollut tuhlattavaksi.
4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Heteeltä vettä!

En ollut aijemmin nähnyt tai edes kuullut heteestä. Tämä oli siis jonkinlainen suolle rakennettu kaivo josta saa puhdasta juomavettä...
14

Ensimmäinen kalareissu Hossassa

Hossassa kävimme päärakennuksen lähellä kalastelemassa. Sinne on selkeesti istutettu kaloja, ainakin ahvenia koska niitä sieltä löytyi. Itse poimin mato-ongella reilusti yli 10 ahventa, mutta jokainen oli niin pieni, että päästin jatkamaan matkaansa.
15

16

17

18

19

20

21

22

23

Pieni tauko haukun kanssa on aina paikallaan! :)

24

Iikosken tienoo oli hienoa seutua

Iikosken tienoo oli kieltämättä upeaa seutua, mutta ymmärtääkseni ja kuulemani perusteella, alueelle ei saa enään leiriytyä, onhan se sinällään kamalaa jos paikka josta löytyy keittokatos, huussit, nuotiopaikkoja, pukukopit, runsaasti hyvää tilaa matkailuautoille kuin teltoille, uimaranta, kaivo sekä upeat maisemat, että se on päätetty sulkea ja vieläpä ilmeisesti siksi, että aluetta hallinnoiva yritys haluaa pakottaa matkailijat Karhunkainaloon joka on maksullista aluetta?!
25

26

27

28

29

30

Kuolleita ja hylättyjä lampia

Kävimme lähitienoolla lampia kalastamassa joista ei saatu nypyn nyppyä, oli aivan kuollutta. Ehkä yksi hauku saattoi olla paikanpäällä, mutta ei muuta. Alueelta kyllä otetaan rahaa matkailijoilta, mutta ei sitten istuteta mitään muihin vesistöihin kuin siihen joka on hallintarakennuksen vieressä...
31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

Lahonneella nuotiopaikalla viimeistä iltaa

Viimeinen ilta meni ryypätessä (Minun osaltani) ja aamulla oli ehkä elämäni kovin krapula. Hossaa kyllä suosittelen lämpöisesti kaikille, mutta ÄLKÄÄ MENKÖ MAKSULLISELLE ALUEELLE, itseäni puistattaa ajatus siitä, että joku yritys käärii rahaa kansallispuistosta joka on ''Valtion omistama alue, jonka käyttö kansallispuistona on säädetty lailla. Vaatimuksena on alueen merkitys yleisenä luonnonnähtävyytenä tai muutoin luonnontuntemuksen lisäämisen tai yleisen luonnonharrastuksen kannalta.'' Noin muuten alueelta löytyi koskia, järviä, historiaa, myllyjä, siltoja, upeita lenkkeilyalueita yms. Lähiseudulla kävimme myös saunomassa ja muutama pikkukauppakin löytyi :)

Reactions

0
0
0
0
0
0
Olet jo reagoinut tähän viestiin.

Vastaa