Helvetinjärvi Haukkamaa ”Heinälahti” 3.5.2018

Ole hyväkirjaudu sisään tai rekisteröidypitääksesi viestistä.
Tarinat

Tämän kertainen reissu sijoittuu paikkaan johonka oli tarkoitus mennä aijemminkin talvella: http://wuh.fi/helvetinjarvi-haukanhieta-jaalla-kavely/ mutta tuo reissu päätettiinkin vetää lyhyempänä vaikeiden olosuhteiden vuoksi. Tämä postaus sisältää myös kalustoesittelyä josta EI ole maksettu, en siis tee tätä rahasta vaan siksi, että moni Sekarotuset kunniaan ja Tampereen koirat -ryhmistä pyysivät näitä reissukertomuksia ja näistä on jopa syntynyt fanikuntansa.

Siispä kohteena oli nyt Helvetinjärven kansallispuistossa sijaitsevan Haukanhiedan alueella Haukkajärvellä oleva Haukkamaa, kävelyä rontti 4km edestakas. Matka Tampereelta Ruovedelle oli auton kulutuksen mukaan 5,1l/100km ja tämä johtui siitä, että matkalla oli hyvin paljon pääväylällä asfalttitöitä ja vauhti ei pysynyt tasaisena ja taloudellisena edes hyvällä tahdolla, myöskin autossa olevat kitkarenkaat eivät röpeliäisistä teistä tykkää ja tämänpä vuoksi köröttelin juuri sitä vauhtia mitä kyltit sanoivat, ihme kyllä kukaan ei posottanut ohitte vaan letka kulki perässä hyvinkin nätisti.

1

Metsätiet ja auto

Metsätie oli yllättävän hyvässä kunnossa verrattuna moniin muihin paikkoihin joissa nyt keväällä on tullut käytyä. Toki täälläkin sai höllätä kaasupoljinta koska monttuja oli paikkapaikoin ja vajoamia, muttei läheskään niin pahoja kuin esimerkiksi Sastamalassa Ritajärvellä.
2

Suosittelen lämpöisesti pesemään auton edellispäivänä kun tiedossa on lähtö metsätielle, se nimittäin ei pysykkään puhtaana, jostain ihmeen syystä! :D
3

4

Kohteesta P kohteeseen teltta

Haukanhietan parkkipaikalta pika visiitti kyseisessä paikassa ja sieltä polkua pitkin Haukkamaahan.
5

Parkkipaikalla oli kaksi autoa ja mietinkin, että törmäänkö heihin edes mutta kyllähän me taidettiin nähdä. Oli kiva käydä tutkimassa paikkaa ilman tungosta, tosin en usko että Haukkamaassa juurikaan ketään kulkee, lähinnä tuo Haukanhietan hiekkaranta kiehtoo ihmisiä ja siihen usein kaikki jäävätkin.
6

Parkkipaikalta alas

Haukanhietan parkkipaikalta on todella lyhyt matka itse hiekkarannalle, nimittäin tuosta mäen alapuolelta käännytään vasemmalle ja se on käytännössä siinä, myös samaisesta risteyksestä lähtee useampi polku, yksi johtaa vuokramökeille, toinen Haukkamaahan ja jos jatkaisi suoraa niin päätyisi helvetinkolulle, siispä ensikertalaisille hiekkaranta on loistava levähdyspaikka!
7

Haukanhieta

En lähde sen erityisemmin Haukanhietaa esittelemään tältä puolelta, koska Haukkamaa sijaitsee käytännössä miltein vastarannalta, vaikkakin niemi ja saari tulee eteen, koska en havainnut rannalta edes kameran zoomia käyttäen nuotiopaikkaa johonka olin matkalla. Tästä paikasta kuitenkin voisin mainita sen verran, että täältä löytynee kaivo, keittokatos, kolme siistiä nuotiopaikkaa ja puuvaja. Koirallisien suosittelen kävelemään rantaviivaa pitkin, nimittäin hietikon oikeassa reunassa rannalta nähden on aikas hienoa maastoa. Myös oma harrastamiseni alkoi sieltä, kun pakkasimme yönreissulle kaiken mitä vain löytyi ja se oli hyvä opetus kantapäänkautta, oli meinaa suhteellisen perseestä kävellä edes niin lyhyt matka :D Mutta, oli hauska reissu silti!
8

9

10

11

12

SUSI PERKELE!!!!

Kun tuli ihmeteltyä, että onko täällä ketään parkkipaikan autoihin viitaten, niin tällänen ilmestyi yhtäkkiä jolkotellen aikas lujaakin vauhtia kohti ja pikkuhiljaa alkoi itiämään mielessä että mikä tää on, en nähnyt ihmisiä missään ja tuli pää matalana ja otin pikkuhiljaa puukosta kiinni ja napsautin napin auki, olin valmis hyökkäämään suojellakseni koiriani jotka käskin luokseni mutta kun tämä saapui lähemmäs osottautui koiraksi ja myöskin raahasi perässään hihnaa, harvemmin sudella hihna on, ellei karhu ole adoptoinut sitten itselleen haukkulia?! :D Enikeissoni, omistajatkin näkyivät hetken päästä kauempana nuotiolla. Päästivät kaiketi vapaaksi kun omanikin olivat vapaana ja oli hyvin kiltti haukku :)
13

Polut olivat hyviä

Polut olivat helppokulkuisia ja mukavia tallustella
14

Poluilla pieniä esteitä

Tokihan paikkapaikoin matkaa hidasti kaatuneet puut, kiertämään olisi päässyt mutta meidän tiimi paineli ylitte ja joku nimeltämainitsematon Onni pentu paineli alitsekkin osasta.
15

Maisemia

Maisemat olivat kieltämättä nätit. Paikka johonka kuljimme sijaitsee tuon niemekkeen takana ja oletettavasti saarelta näkee myös sinne. Tässä heräsi tuumaillessa sellanen ajatus, että haluan mennä kajakilla noille saarille pyörähtämään.
16

Pentuvauhti on täysiä

Pentu riensi edeltä hyvää vauhtia ja opetetusti polkuja pitkin kuitenkin kuten metsässä kuuluukin, mutta välillä kun jäin maisemia ihastelemaan joutui tuo pikkuinen odottelemaan minua ja jäipä hänkin katselemaan sitten maisemia ja tajusi välillä, että ympärilläkin on nähtävää.
17

Omatekoinen nuotiopaikka

En tiedä saako näitä nuotiopaikkoja virallisesti käyttää, mutta tämä oli kyllä mainio paikka mato-onkimiseen ja sen huomasi siitä, että pian vastaan tulikin onkija joka pysähtyi paikalle sekä sytytti nuotion. Mehän olimme tuona aikana jo vastapuolella järveä.
18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

Kiva telttapaikka

Vaikkei karttaan olekkaan merkitty, niin matkalta löytyi hulppeita telttapaikkoja kallioiden päältä, vaikkei telttailemaan aikoisikaan niin tässä paikassa oli jo nätit maisemat, että levähdyspaikkana varmasti olisi mainio.
30

Punkkihuivit kokeilussa

Tässä välissä varmaankin moni kummastelee, miksi koirillani on huivit kaulassa? Noh tämä johtunee siitä, että käytiin ystäväni kanssa Wigrenillä pyörähtämässä, mutta koiranjauhelihat olivat pakkasesta loppu ja kävin sitten samalla matkalla Verkkokauppaan viemässä robotti-imurini takuuhuoltoon ja sielläpä löytyi tälläset BestFriend firman punkki, mäkäräis, itikka huivit eli kaiketi nimeltään ''Punkkihuivi'' jotka etiketin mukaan estävät niitä jonkin elinikäisen tekniikan vuoksi. Mikäli toimii niin hitonhieno systeemi, mutta ajattelin kokeilla tämän kesän ilman aineita ja katsoa onko noista oikeasti mihinkään. Noin muuten kyseinen BestFriend on ollut aika huuhaata mielestäni, mutta kerrankos heilläkin joku osuisi maaliin :D
31

32

33

34

35

Lährekkö soutelee?

Romanttisista hetkistä haikaillen sinkkumiehenä voisin tälläsellä veneellä mennä jonkun tyttösen kanssa ja katsoa olenko hypännyt uppoavaan veneeseen vaiko en. Tosi rakkaus on sitä, että vene kelluu rakkauden voimasta, vaan eiköhän tämä uppoisi joka tapauksessa, silti kauniin näköinen :)
36

Vihdoinkin perillä!

Ensimmäisenä tietysti tarjolla huussi, oli myöskin vanhanoloinen mutta siistissä kunnossa pidetty.
37

Vajaa puuvaja melkein puolillaan oleva täys

Jo mädäntynyttä puuta oli tarjolla mielinmäärin, niitä siivoilin hieman ja poltin nuotiossa, siivoilin muutenkin vähän aluetta. Saha ja kirves tuntui olevan hyvässäkin terässä.
38

Nuotiolla suoja

Nuotioalueelle oli tehti jonkinlainen suojarakennelma. Ehkä tuulta varten?
39

40

Polku olisi jatkunutkin

Polku olisi selkeästi vielä jatkunut mutta kello oli jo sen verran, etten lähtenyt tutkimaan enempää tätä paikkaa. Pimeässä niin moni asia jää huomaamatta, että jätin tuon seuraavaan kertaan kun täällä tulen käymään.
41

42

43

44

45

46

Varusteita

Näillä päiväreissuilla käytän itseni nimittämään ''taisteluvyötä'' joka virallisesti on reisilaukku joka tulee vyötärölle ja kiinnike reiteen, tässä reisilaukussa kuljetan Samsungin kompaktijärkkäriä ja kyllä, siinä on suhteellisen paska objektiivi mutta joskus vielä hommaan paremman. Lisäksi tuon reisilaukun vyössä roikkuu yksi tai kaksi varustepakkausta, tällä kertaa yksi jossa oli makkarapaketti, kaakaojaihetta, makkaratikku ja retkikuppi. Laukun reisikiinnikkeessä roikkuu hanskat.
47

Toisella puolella löytyy puukkosetti ja taskulamppu, sen vierellä eristetty juomapullosetti josta löytyy tulukset, minirisukeitin, juomapullo joka lepää ylempänä nuotiolla nähdyn metallikipon sisällä. Myös tuosta setistä löytyy paperia ja siis ylipäätään taskuja vielä olisi missä kantaa pikkutavaraa, vaan eipä näillä reissuilla niin ole tarvetta.
48

Niin tämä vielä!

Muutoin alue oli hyvin helppokulkuista ja kaatuneita puita löytyi mutta ne pääsivät kiertämään. Tässä loppupäässä oli tällänen kohta jossa pitkospuut loppuivat ikäänkuin kesken, vaatii pientä taidonnäytettä hypätä telemarkilla pitkospuille ellei halua kävellä vedessä. Ei mahdottomuus, mutta mikäli et kykene hyppään niin ota kumpparit mukaan!
49

Viimeinen mäki parkkipaikalle

Reissun alussa kuin lopussa on mäki, sattuneesta syystä menomatkalla se oli alamäki ja jännä että se oli muuttunut yhtäkkiä reissun aikana ylämäeksi kun takas tultiin, näin tuumaili Hanna sitä väsyneenä kiivetessään, vanhus ei oikein jaksaisi enään riehua ja touhottaa. Vielä tämä kesä mennään ja sitten kyllä jää kotio suosiolla, lonkat kun ovat huonossa kunnossa ja veto alkaa pikkuhiljaa loppumaan, mutta aina on lähdössä vanhasta muistista innoissaan reissuille, vaan tässäpä pitää ihmisenä järkeillä ja antaa rakkaalle mukava eläke ja viedä vain tavallisille lenkeille. Pentu sen sijaan onkin korvaamassa reissukaveria :) Koirien kanssa kulkeminen oli ihan hyvää, en havainnut mitään nauloja pitkospuissa mitkä törröttäisivät pystyssä kuten Riuttaskorvessa paikkapaikoin, tosin se muutenkin tuntuu kuntonsa puolesta hylätyltä paikalta joka on sinällään sääli kun alue on upea. Muistakaa kuitenkin kunnioittaa luontoa, varsinkin sammakoita joita polunvarrella pomppi muutamia!
50

Kiitos lukijoille!

Kiitos kun luit ja katselit kuvia! Haluaisin vielä tähän kertoa, että perustin tämän sivuston siksi kun facebookki ei kykene jakamaan kuvia ja tekstiä erikseen jotenka usein kuvatekstit jäävät hiukan pimentoon. Toivoisin että tälle sivustolle tulisi muitakin kirjoittajia. Täällähän on keskustelualue, sekä kaikenkattavat kategoriat, eli tätä ei ole suunniteltu vain minun reissaamista varten, vaan kategorioista löytyy esimerkiksi terveys, pennut, meemit, liikunta, koulutus, harrastukset, ruokinta yms. Sivustoa en rakentanut tuottavista syistä, vaan nimenomaan rakkaudesta koiriin ja itselleni reissaaminen niiden kanssa on lähimpänä sydäntä. Rekisteröityminen on hyvin helppoa, saat heti oikeudet omien julkaisujen luomiseen sekä yv:t käyttöösi, voit kirjoitella, lukea, kommentoida yms.

Reactions

0
0
0
0
0
0
Olet jo reagoinut tähän viestiin.

6 kommenttia “Helvetinjärvi Haukkamaa ”Heinälahti” 3.5.2018

    • En tarkalleen muista, jokin kiinalaisen sivusto jossa oli paljon erilaista retkeilytarvikkeistoa. Ostin myös repun joka hajosi ensimäisellä reissulla mutta ostinkin sen pääasiassa lisälaikkujen vuoksi ja ne on parempi laatuisia. Maksoikohan tuo reisilaukku 6€ ja tuo reppu kaikkineen lisävermeineen 4,5€ 😀 Eipä voi liikaa vaatia

      • Kamerassa ei ole itsessään filtteriä, mutta käytän kuvat DxO ohjelmiston kautta filtteröitynä, millon milläkin filtterillä. Nyt oli ”Old School” filtteri käytössä 🙂

    • En ole itse asiassa kertaakaan törmännyt käärmeeseen. Kuljetaan aika hiljaa ja tuskin painoni kovaa jyskettä maassa edes aikaan saa, voipi olla ettei käärmeet hengaile polkujen luona niinkään kuin kauempana jossakin kallioilla ja koloissa. Sammakoita, sisiliskoja näkyy usein, mutta metsäneläimiäkin näkee harvoin päiväreissuilla, mutta kun asettautuu vähän ”käyttämättömämmälle” paikalle ja on useamman tunnin hipihiljaa niin eläimiäkin alkaa näkymään, mutta käärmeitä ei ole löytynyt vielä 🙂

Vastaa