Helvetinjärven kansallispuisto 13-15.7.2018 (Kalareissu)

Ole hyväkirjaudu sisään tai rekisteröidypitääksesi viestistä.
Tarinat

Nonniih, mepä sitte päätettiin aika ripeästi lähteä parin kaverin kanssa ihan vain tutustumaan Heinälahteen tuonne Helvetinjärven Kansallispuistoon ja löydettiinkin oikein upeita maisemia, telttapaikkoja sekä hulppeita kalamestoja. En paljoa napsinut kuvia, koska pääasiassa virveli oli kädessä ja tästä syystä kuvat jäivät vähäisiksi, varsinkin koirien osilta, mutta varmasti saanee tuntumaa niistä kuvista mitä nyt valikoin tänne näytettäväksi.

1

Ilta-aurinko oli laskeutunut ja silti valonkajahdus oli upea!

2

Välietappi

Etittiin rannikkoa pitkin hyviä kalapaikkoja ja niitähän löytyi oikeastaan kokoajan, toisinaan oli rämeikköä ja toisinaan ei. Kuitenkin kyseessä on Kansallispuisto niin pompittiin pääasiassa kivillä ja häiritsemättä itse luontoa, eikä katkottu mitään saati muutettu. Rämeikössä kulki runsaasti eläinpolkuja joita pitkin oli helppo taivaltaa, sekä löytyi paikkapaikoin ehkä 20-30 vuoden ajalta roinaa näistä paikoista, sekä vanhoja tulisijoja ja tästähän siis voisi päätellä, että joku muukin on aikanaan toteuttanut kalareissun ja löytänyt samoja spotteja. Koirat nauttivat paikasta, maisemista sekä tuoksuista, heille reissu oli mitä antosin. Tuo vanhempi ja isompi koira Hanna otti rennosti, keskittyi lähinnä tarkkailuun korvat höröllään ja nautti hetkestä kun kerrankin pääsi mukaan. Onni pentu sen sijaan oli hyvinkin kiinnostunut kaikesta, kunnes otti hänkin iltaa kohden hiukan rennommin ja kävi köllöttelemään mättäidenpäälle pehmeään ja ihastelemaan maisemia.
3

Haukanhiedan hiekkaranta

Helvetinjärven kansallispuistossahan on tämä hulppea luonnonjärvi hiekkarantoineen. Paikalla oli elämää sekä vilskettä, koiria ja lapsia, isejä kuin äitejäkin ja jokunen nuorisoporukkakin näytti viihtyvän. Haukkajärvihän on siitä veikeä, että se on puhdas, sekä hiekkapohjanen ja sisältää lähteen joka pulppuaa jääkylmää vettä, niinpä kuumana kesäpäivänä tuossa on järvi josta varmasti saa virkistystä! Ranta on lämmin ja syvemmällä jäätyy miltein jalat, eli sukeltamaan! Myös kalat viihtyivät ihmisten lähellä, kenties tottuneita :)
4

Seuraavaa iltaa ja auringonlaskua

Kuten jo tullut varmasti todettua, että auringonlaskut sekä maisemat olivat upeita jokaisena iltana! Alueen saaret ja kivikot olivat näyttäviä kuvauskohteita.
5

Tyynellä iltakalalla

Kalastettiin niin aamulla, päivällä kuin illallakin. Järvi kuhisee kaloja, mutta ei ne herkästi tarttune koukkuun, niinpä jokunen nostettiin ja palautettiin takaisin uimaan, mikäli siis ei ollut järinpahasti vaurioitunut, mikäli vaurioituu niin parempi sitten jättää haaskaksi maaeläimille tai hyödyntää itse.
6

7

Reactions

0
0
0
0
0
0
Olet jo reagoinut tähän viestiin.

1 kommentti “Helvetinjärven kansallispuisto 13-15.7.2018 (Kalareissu)

Vastaa